Deleukstetaartenshop2017-08-21T19:27:26+01:00

Deleukstetaartenshop winkelcommunicatie
Deleukstetaartenshop is een snelgroeiende webwinkel op het gebied van taartendecoratie. Om hun marktpositie te verstevigen en verder uit te bouwen is er besloten een winkelconcept te ontwikkelen. Deze winkels zijn niet alleen belangrijk als verkooppunt, maar ook om de identiteit van Deleukstetaartenshop over te brengen en zo het merkbeeld bij de doelgroep te versterken. Na een uitgebreide brainstormsessie is er een brandmap gemaakt met de kernwaarden van het bedrijf. Aan de hand hiervan heb ik een logo, huisstijl en winkelconcept ontwikkeld.
In tegenstelling tot de bezoekers van de website is bij een bij breed publiek niet bekend wat Deleukstetaartenshop is. Vaak is er verwarring rondom het feit of er taarten worden verkocht of niet en is niet duidelijk dat je zelf aan de slag kan met de artikelen die worden verkocht. Belangrijk zijn de volgende zaken:
• Consumenten uitleggen wat taartdecoratie inhoudt (zelf maken van taarten)
• Consumenten inspireren en overtuigen van gemak en plezier van taartdecoratie
• Consumenten kennis laten maken met deskundigheid en service van Deleukstetaartenshop
Door een combinatie van beelden te gebruiken in fotografie waarbij aan de ene kant de handeling van het taartdecoreren wordt getoond (menselijke kant) en aan de andere kant het resultaat, wordt aan de consument uitgelegd dat hij zelf aan de slag kan en geinspireerd om mooie dingen te maken. In de tekst wordt verwezen naar producten die gebruikt kunnen worden (gemak/vakkundig) of momenten waarbij taartdecoratie iets toe kan voegen (inspiratie)
De klanten van de winkel kunnen nu makkelijker hun artikelen vinden en worden in de winkel en door de inzet van externe communicatiemiddelen zoals advertenties, h-ah-folders e.d. meer geinspireerd om aan de slag te gaan.

Claire heeft voor diverse van onze labels prachtige ontwerpen gemaakt. Of het nu ging om een website, plastic tas, product verpakking, advertentie of folder, telkens wist ze ons weer te verrassen met goed doordachte ontwerpen en was het voor ons lastig kiezen. Hierbij ervaren we het als erg prettig dat ze met ons meedenkt, wat zonder twijfel een toegevoegde waarde heeft op het eindresultaat.

Edgar van Schie, Deleukstetaartenshop